Limanda uyuşturucu ve yolsuzluk skandalı:  Tonlarca kokain, rüşvet ve mafya ilişkileri

Almanya’nın Hamburg Limanı Kokain Kaçakçılığı ve Yolsuzlukla Sarsılıyor

Avrupa’nın üçüncü büyük limanı olan Almanya’nın Hamburg Limanı, son yıllarda kokain kaçakçılığı ve yolsuzluk skandalları ile sık sık gündeme geliyor. 2021 yılında limanda ele geçirilen 16 ton kokain, Avrupa’da gerçekleştirilen en büyük uyuşturucu operasyonu olarak tarihe geçti.

Operasyonun ardından ortaya çıkan gelişmeler, sadece uyuşturucu trafiğini değil, devlet içindeki bozulmayı da gözler önüne serdi. The Guardian’ın haberine göre operasyonun başsavcısı Yashar G., kokain kaçakçılığı yaptığı iddia edilen çeteye bilgi sızdırmakla suçlanarak 5 bin euro karşılığında tutuklanacak isimleri önceden bildirmekle suçlandı.

Hamburg’da uyuşturucu trafiği sadece dışarıdan gelen suç örgütleriyle sınırlı değil. Liman çalışanları, polisler, kamyon şoförleri ve güvenlik görevlileri de kaçakçılık faaliyetlerinde rol alıyor. Son olarak, iki liman işçisi, 480 kilo kokain taşımaya yardımcı oldukları ve planlarını bozmak isteyen bir çalışanı tehdit ettirdikleri gerekçesiyle hapse mahkum edildi.

Liman Polisinin Tüfek Talebi

Hamburg polisi, limandaki güvenlik tehdidinin büyüklüğüne dikkat çekerek, organize suç örgütlerinin oluşturduğu tehdidi gerekçe göstererek hafif makineli tüfek talebinde bulundu. Belçika polisinden gelen bir ihbar, Fransız çetelerin Hamburg limanına baskın düzenlemeyi planladıklarını ortaya çıkardı.

Almanya’nın çeşitli kentlerinde de benzer vakalar yaşanıyor. Güneybatıdaki Baden-Württemberg eyaletinde bir polis memurunun İtalyan mafyasıyla ilişkili olduğu şüphesiyle tutuklandığı gibi Hannover, Frankfurt ve Bonn’da da çeşitli polis yetkililerinin uyuşturucu çeteleriyle bağlantısı tespit edildi.

Uyuşturucu Ticareti Rekor Kırıyor

Kolombiya’da üretilen ve Avrupa’da tüketilen kokain ticareti rekor seviyelere ulaştı. Bir kilo kokainin Kolombiya’da 2 bin dolar olduğu halde Avrupa’da 40 bin dolara kadar çıkabiliyor. Bu yüksek kar, suç örgütlerine sadece maddi güç değil, devlet kurumlarına sızma imkanı da sağlıyor.

Uzmanlar, sadece uyuşturucu çetelerine odaklanmanın suçla mücadelede yetersiz olduğunu belirtiyor. Maastricht Üniversitesi’nden kriminolog Robin Hofmann, soruşturmaların suçlulara yardım eden avukatlar, politikacılar ve finans danışmanlarını da içerecek şekilde genişletilmesi gerektiğini vurguluyor.

Hamburg Liman İdaresi, güvenlik önlemlerini artırdığını açıklarken, Hamburg polis sözcüsü şu ana kadar polis memurlarının rüşvet aldığına dair kanıt olmadığını savundu. Ancak uzmanlar, Almanya’nın organize suç tehdidini henüz tam olarak kavrayamadığını ve yasal altyapının zayıflığının bu yapıları cesaretlendirdiğini ifade ediyor.

Related Posts

İsrail casusu olmakla suçlanan İranlı idam edildi

İran’da İsrail için casusluk faaliyeti yürüttüğü ve bir Devrim Muhafızları komutanının suikastına karıştığı ileri sürülen İranlı bir erkeğin idam edildiği açıklandı.

Otomobiliyle geri manevra yaparken hamile eşinin ölümüne neden oldu

Kilis’in Musabeyli ilçesinde Uzman Çavuş Mehmet Dağcı, otomobiliyle geri manevra yaparken 5 aylık hamile eşi Afra Dağcı’ya çarparak ölümüne neden oldu.

‘Türkiye kaynaklı göç sıfırı indi’ demişti: CHP’li isimden Erdoğan’a sert tepki!

CHP Dış Politika Koordinatörü İlhan Uzgel, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’nin “İtalya’ya Türkiye kaynaklı göç hareketi sıfıra indi.” sözleri üzerinden AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Bir ülkenin itibarı ancak bu kadar ayağa düşürülebilirdi” diyerek tepki gösterdi.

İki orman muhafaza memuruna rüşvetten tutuklama

Antalya’nın Serik ilçesinde, rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan iki orman muhafaza memuru tutuklandı.

Bursa’da feci kaza: 1 ölü

Bursa’nın Karacabey ilçesinde, otomobile çarpan motosikletin sürücüsü Umut Koç hayatını kaybetti.

SİT alanında tarihi eser arayan şüpheliler yakalandı

Aydın’ın Karacasu ilçesinde SİT alanında tarihi eser arayan 5 şüpheli yakalandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir