Clostridium botulinum Bakterili Ton Balıkları Geri Çağrıldı
ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), felce neden olabilen Clostridium botulinum bakterisi riski taşıdığı için bazı konserve ton balıklarının geri çağrılmasını 2. sınıf seviyesine yükselttiğini açıkladı. Tüketildiğinde ciddi fakat geri döndürülebilir sağlık sorunlarına yol açabilen bu bakteri, dikkatli olunmasını gerektiriyor.
Geri çekilen ürünler arasında Genova, Trader Joe’s, HEB ve Van Camp markalarının belirli konserve ton balıkları bulunuyor. Üretici firma Tri-Union Seafoods, hatalı çekme kapaklarının bakterilerin ton balıklarına bulaşmasına neden olabileceğini belirtti. Toplamda yaklaşık 141 bin kutunun geri çağrıldığını duyurdu ve ürünler 25 farklı eyalette satıldı.
MÜŞTERİLERE İMHA ETME UYARISI
FDA ve Tri-Union Seafoods, tüketicilerin şüpheli ürünleri tüketmemesi konusunda uyarıda bulundu. Müşterilere ürünleri iade etmeleri ya da imha etmeleri tavsiye ediliyor. Tri-Union Seafoods, geri çağrma sürecinin önleyici bir tedbir olduğunu belirterek, etkilenen ürünler için müşterilere geri alma kiti ve para iadesi sunuyor.
BOTULİZM HASTALIĞI NEDİR?
Clostridium botulinum, düşük oksijenli ortamlarda ölümcül toksinler üretebilen tehlikeli bir bakteridir. Bu bakterinin neden olduğu botulizm, solunum yetmezliği, kas felci ve ölüme kadar gidebilen ciddi bir gıda zehirlenmesidir. Belirtiler arasında mide bulantısı, kusma, baş dönmesi yer alır ve genellikle yutulduktan 12 ila 36 saat sonra ortaya çıkar. Ancak bazı durumlarda belirtilerin birkaç gün sonra başlaması da mümkündür.
More Stories
Hakan Fidan, İİT üyesi ülkelerin büyükelçileriyle buluştu
Samsun’da Silah Ticareti Operasyonu
Aydın’da müstakil ev alev alev yandı