Türk ve Tunuslu İş Adamları Tekstil Sektöründe Bir Araya Geldi

Türk ve Tunuslu işadamları, başkent Tunus’un 150 kilometre güneyinde yer alan sahil kenti Monastir’in sanayi bölgesinde tekstil sektöründe iş birliği ve ortaklığın geliştirilmesi amacıyla bir araya geldi.

Tunus- Afrika İş Konseyi’nin Sahel bölgesindeki (doğu) ofisinin genel sekreteri İskender el- Hac Mebruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Monastir’in sanayi bölgesinde düzenlenen toplantının, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) bünyesinde tekstil sektöründe çalışan Tunuslu ve Türk şirketlerini bir araya getirdiğini söyledi.

Toplantıya, Tunus tarafıyla yeni ortaklık arayışında olan tekstil sektöründe faaliyet gösteren üreticiler, tedarikçiler, iş insanları ve şirketlerden oluşan 20 Türk kuruluşunun katıldığını belirten Mebruk, “Bugün bu toplantıda yeni olan, sadece ticari değil, endüstriyel ortaklıklara da odaklanılmasıdır. Türkler, tekstil sektöründe Tunuslu firmalarla yeni sanayi yatırımları kurma arayışındadır.” dedi.

Mebruk, “Bu toplantıya katılan Tunuslu kurumlar var. Afrika pazarına girmek için Türk muadilleriyle ortaklıklar kurmak mümkün. Tunus-Afrika İş Konseyi’nin üzerinde çalıştığı şey bu.” sözlerine yer vererek, Konseyin bir yandan Afrikalı yatırımcılar ile diğer yandan Türklerin yanı sıra Avrupa ve Asya ülkelerindeki diğer ortaklar arasında bir bağlantı olmayı amaçladığını açıkladı.

Her yıl mayıs ayında, yeni ortaklıklar oluşturmak amacıyla Afrika ve Avrupalı ??iş adamlarını bir araya getiren bir ticaret forumu düzenlediklerini aktaran Mebruk, “Türkiye küresel ekonominin bir parçası, öyleyse neden bu ticari ve endüstriyel iş birliğini geliştirmeyelim? Türk kardeşlerimizin Tunus ziyaretini ve bu toplantıya katılımlarını çok önemsiyoruz.” dedi.

Tunus-Afrika İş Konseyi’nin rolüne ilişkin de Mebruk, 10 yıl önce kurulan örgütün “Afrika pazarlarına 40 gezi düzenlediğini, bunun sonucunda birçok ortaklıkla Tunus’un Afrika kıtasına ihracatının önünü açtığını” kaydetti.

Related Posts

İnternet alışverişinde yeni dönem! Kargo ücreti, iade süreci ve cayma hakkında önemli değişiklikler…

Ticaret Bakanlığı tarafından Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nde tüketici lehine yeni düzenlemeler yapıldı. Buna göre kargo ücreti, iade süreci ve cayma hakkı gibi birçok alanda değişiklikler yaşanacak. İşte ayrıntılar…

Letonya üretici enflasyonunda dikkat çekici düşüş

Letonya Merkez İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan verilere göre, üretici fiyat endeksi Nisan 2025’te geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1 arttı. Bu oran, Mart ayında aşağı yönlü revize edilen yüzde 1,3’lük artışın altında kaldı. Böylece ülkede …

İmalatçı KOBİ’lere 30 milyar liralık yeni destek paketi

İmalatçı KOBİ’lere 30 milyar liralık yeni destek paketi

En düşük emekli maaşı ve asgari ücrete ara zam yapılacak mı? İşte kulislerde konuşulanlar

Temmuz ayında açıklanacak 6 aylık enflasyon oranı, emekli maaşlarına yapılacak zammı belirleyecek. En düşük emekli aylığına da aynı oranda artış yapılması öngörülüyor. İlk altı aylık enflasyonun yaklaşık yüzde 18 olacağı tahmin ediliyor. Öte yandan, 22 bin 104 lira olan asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı ise haziran ayında netlik kazanacak.

Spot piyasada elektrik fiyatları (22 Mayıs 2025)

Spot piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı, yarın için en yüksek 3 bin 400 lira, en düşük 1399 lira 99 kuruş olarak belirlendi. Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, spot elektrik piyasasında işlem hacmi bugün düne göre yüzde 0,3 artarak …

Bayram ikramiyesi ödeme tarihi: Dul ve yetimlere hisse oranında ödeme yapılacak

Temmuz maaş artışları öncesinde emeklilere 4 bin TL olarak belirlenen Bayram ikramiyesi 2 Haziran’a kadar ödenecek. Hayatını kaybeden emeklilerin dul eş ve çocuklarına maaşlardan aldıkları hisse oranında ödeme yapılacak.