Uzmanı “kapak estetiği”ni anlattı: Fonksiyonel sorunlar, yıllar içinde göz kapağı düşüklüğüne yol açabiliyor

Kapak Estetiği ve Fonksiyonel Sorunlar: Göz Hastalıkları Uzmanından Bilgiler

Göz kapaklarındaki estetik ve fonksiyonel sorunlar zamanla göz kapağı düşüklüğüne neden olabilir. Kapak estetiği konusunda bilgi veren Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, kapak düşüklüğüne bağlı olarak daralan görme alanı olan hastaların, estetik cerrahinin yanı sıra baş ağrısı gibi sorunlardan da kurtulabileceğini belirtti.

Doç. Dr. Nacaroğlu, halk arasında “kapak estetiği” olarak bilinen cerrahi yöntemin, görme konforu ve estetik görünüm üzerindeki etkilerini anlattı. Cerrahinin sonuçlarının uzun vadeli olduğunu vurgulayan Nocaroğlu, görme kaybına yol açmadığını ancak hastaların estetik cerrahiyle baş ağrısı gibi sorunlardan kurtulabileceğini ifade etti.

Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu’dan Öneriler

  • Üst kapak cerrahilerinin genellikle lokal anesteziyle yapılması
  • Daha kapsamlı dört kapak cerrahilerinin genel anestezi altında gerçekleştirilmesi
  • Üst kapak cerrahisinin yaklaşık 30-40 dakika sürdüğü ve hastaların aynı gün taburcu edildiği
  • Ameliyat sonrası 48 saat boyunca saat başı buz uygulaması önerilmesi

Detaylı bir göz muayenesinin önemine değinen Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, oküloplastik cerrahi düşünen hastaların uzman bir değerlendirme yaptırmaları gerektiğini belirtti. Hastanın şikayetlerine uygun olarak kişiye özel planlanan cerrahilerin, hem estetik hem de fonksiyonel açıdan daha iyi bir görünüm ve yaşam kalitesi sunabileceğinin altını çizdi.

Günlük Hayata Dönüş Kolaylığı

Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, üst kapak cerrahilerinin üçüncü günden itibaren hastaların günlük yaşamlarına dönebileceğini vurgulayarak, ameliyat sonrası sürecin genellikle ağrısız ve konforlu olduğunu belirtti. Alt kapak cerrahilerinin ise genelde daha uzun sürdüğünü ve işlemlerin kapsamlı olduğunu ekledi. Bu nedenle genel anestezi tercih edildiğini ifade etti.

Haberin devamı için tıklayınız.

Related Posts

Yaygın virüs ‘öpücük hastalığına’ neden oluyor, kanser riskini de 5 kat artırıyor!

Dünya genelindeki çoğu insanın hayatının bir döneminde enfekte olduğu Epstein-Barr virüsünün (EBV), kansere yakalanma riskini önemli ölçüde artırabileceği ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) kanser araştırma ajansının yeni çalışmasına göre, yaygın görülen bu virüs, kişileri henüz kanser teşhisi almadan yıllar önce yüksek risk altına sokabiliyor.

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?  Yaz aylarında soğuk içecek tüketiminin arttığını belirten uzmanlar, içeceklere konulan buzların besin zehirlenmesine neden olabileceğini söylüyor.

Öğretmenler İçin MEB’ten İl İçi Mazeret Duyurusu

Öğretmen İl İçi Mazeret duyurusu.. MEB tarafından 2025 yılı yaz tatili öğretmenlerin il içi mazerete bağlı yer değiştirme işlemlerine ilişkin duyuru yayımlandı.

Bayram dönüş yolunda ‘uyku apnesi’ uyarısı

Prof. Dr. Tevfik Özlü, bayram tatili dönüşünde yolculuk yapacak sürücüleri ‘uyku apnesi’ konusunda uyardı.

Gece 3’te uyanıp düşünmekten yoruldunuz mu? İşte endişeleri durduran 4 kelime

Gecenin bir yarısı, saat 03.00’te aniden uyandığınız oldu mu? Peki tüm endişelerden sizi bir çırpıda arındıran 4 kelime olduğunu söylesek?

Sınav Öncesi Beslenme Nasıl Olmalı?

Sınav öncesi beslenme hakkında bilgi veren Uzm. Diyetisyen Esra Öztürk, sınav öncesi alınacak gıdaların sınav başarısına etkisini anlattı.