Uzmanı “kapak estetiği”ni anlattı: Fonksiyonel sorunlar, yıllar içinde göz kapağı düşüklüğüne yol açabiliyor

Kapak Estetiği ve Fonksiyonel Sorunlar: Göz Hastalıkları Uzmanından Bilgiler

Göz kapaklarındaki estetik ve fonksiyonel sorunlar zamanla göz kapağı düşüklüğüne neden olabilir. Kapak estetiği konusunda bilgi veren Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, kapak düşüklüğüne bağlı olarak daralan görme alanı olan hastaların, estetik cerrahinin yanı sıra baş ağrısı gibi sorunlardan da kurtulabileceğini belirtti.

Doç. Dr. Nacaroğlu, halk arasında “kapak estetiği” olarak bilinen cerrahi yöntemin, görme konforu ve estetik görünüm üzerindeki etkilerini anlattı. Cerrahinin sonuçlarının uzun vadeli olduğunu vurgulayan Nocaroğlu, görme kaybına yol açmadığını ancak hastaların estetik cerrahiyle baş ağrısı gibi sorunlardan kurtulabileceğini ifade etti.

Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu’dan Öneriler

  • Üst kapak cerrahilerinin genellikle lokal anesteziyle yapılması
  • Daha kapsamlı dört kapak cerrahilerinin genel anestezi altında gerçekleştirilmesi
  • Üst kapak cerrahisinin yaklaşık 30-40 dakika sürdüğü ve hastaların aynı gün taburcu edildiği
  • Ameliyat sonrası 48 saat boyunca saat başı buz uygulaması önerilmesi

Detaylı bir göz muayenesinin önemine değinen Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, oküloplastik cerrahi düşünen hastaların uzman bir değerlendirme yaptırmaları gerektiğini belirtti. Hastanın şikayetlerine uygun olarak kişiye özel planlanan cerrahilerin, hem estetik hem de fonksiyonel açıdan daha iyi bir görünüm ve yaşam kalitesi sunabileceğinin altını çizdi.

Günlük Hayata Dönüş Kolaylığı

Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, üst kapak cerrahilerinin üçüncü günden itibaren hastaların günlük yaşamlarına dönebileceğini vurgulayarak, ameliyat sonrası sürecin genellikle ağrısız ve konforlu olduğunu belirtti. Alt kapak cerrahilerinin ise genelde daha uzun sürdüğünü ve işlemlerin kapsamlı olduğunu ekledi. Bu nedenle genel anestezi tercih edildiğini ifade etti.

Haberin devamı için tıklayınız.

Related Posts

Meyve ve sebze kabuklarında sadece pestisit yok, zararlı olan bu bakteri de var!

Fransız mikrobiyoloğ Paul-Étienne Fontaine yaptığı laboratuvar analizinde meyve ve sebze kabuklarında sadece pestisit bulunmadığını, zararlı olarak kabul edilen bir bakterinin de olduğunu ifade etti.

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Kendini Sevme Stresi Azaltıyor

Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl “Nörobilim Temelli Pozitif Psikoloji” temasıyla 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi’nin “Onur Konuğu” Oregon Eyalet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Thomas Field, “Sinirbilime Dayalı Bilişsel Davranış Terapisi Hakkında Kısa Başlangıç” konusunu ele aldı.

Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Açıldı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul’da, Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Açılış Töreni’ne katıldı.

KKTC’ye 320 Yataklı Lefkoşa Devlet Hastanesi Yapılacak

KKTC’ye 320 yataklı Lefkoşa Devlet Hastanesi yapılacak. Kuzey Kıbrıs son günlerde inşaat ve sağlık yatırımları ile gündemde.

Deprem travmasının sessiz etkisi: Çocuklarda gerileme gözlenebilir

Prof. Dr. Zeynep Şimşek, deprem gibi travmatik süreçlerin ardından bazı çocuklarda duygusal ve davranışsal gerilemeler görülebileceğini, bu durumun geçici olduğunu belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir